Seuraaviin veteraanien klassisen voimanoston SM-kisoihin on puolitoista vuotta aikaa. Syksyn kilpailukalenterissa ei ainakaan toistaiseksi ole mitään kiinnostavaa. Treenaaminen ihan vain treenaamisen vuoksi tuntuu jotensakin turhalta ja pelkään, että ilman tavoitteita siitä katoaa loppukin into. Voimanostotreeni  -  valitettavasti  -  maistuu nyt hieman puulta.

On siis oikein sopiva hetki tehdä jotain täysin turhanpäiväistä, mutta tavoitteellista.

Aloitin siis tänään 12 viikon "matkan" fitness-tyyppiseen treeniin ja ruokavalioon. Käytännössä ei tapahtunut mitään dramaattista. Säädin vain Sulamoon uudet parametrit:

- Näin aluksi päivittäisten proteiinien, hiilarien ja rasvan jakaumaksi yksi kolmasosa kutakin eli energiaa tulee kaikista suunnilleen sama määrä

- Päivittäinen kokonaisenergian yläraja 1800 kcal (= peruskulutukseni)

- Liikuntaa 150 minuuttia/päivä, joka meikäläisen tyypillisellä päivärutiinilla varmaankin koostuu 30 minuutista soutulaitteella, 30 minuutista kuntopyörällä ja noin 50 minuutista voimaharjoittelua raskailla painoilla. Sitä samaa kuin alkuvuodesta SM-kisoihin valmistautuessa. Viikon pari kevyempää treenipäivää ajattelin kuitata jättämällä voimaharjoittelun vähemmälle ja tekemällä koko 150 minuuttia pelkkää aerobista ja venyttelyt päälle.

- Kalorivajeeksi muodostunee noin 1600 kcal päivässä (= peruskulutus + kotityöt ymv. + treeni) eli melko reippaasti miinuskaloreilla pitäisi mennä seuraavat 12 viikkoa

- Laskennallisesti tästä pitäisi seurata noin 15-16 kilon painonpudotus kolmessa kuukaudessa. Kokemuksesta tiedän, että kykenen elämään tuollaisella kalorivajeella useita viikkoja putkeen kunhan tavoite on kirkkaana mielessä ja pidän kerran viikossa yhden vähän rennomman mättö- ja pämppäyspäivän. Pystynkö tekemään näin 12 viikkoa putkeen, jää nähtäväksi.

Aloituskuvat otetaan tällä viikolla bikinit päällä ja lukitaan jonnekin kassakaappiin, josta niitä ei saa kukaan ikinä käsiinsä varsinkaan siinä tapauksessa, että projekti menee täysin pieleen.

Projektin kesto on aika hauskasti 2016 tuntia. Ensimmäiset kuusitoista tuntia menivät oikein kivasti. Todellinen päättäväisyys punnitaan seuraavien 2000 tunnin aikana.

Projektin tarkoituksena on todistaa, että yli neljäkymppisestä taviksesta, jolla ei ole mitään geneettisiä edellytyksiä eli synnynnäisesti sopivaa ruumiinrakennetta fitness-lajeihin, ei ihmeellisellä tavalla ilman kirurgin veistä saa rakennettua synnyttämättömän kaksikymppisen veroista fitness-vosanderia ei vaikka söisi kuinka kurinalaisesti ja treenaisi kuinka kovaa.

Odotan lopputuloksena olevan ihan se sama muodoton kropanpötkäle kuin aloittaessanikin. Mielenterveydelle ja ihmissuhteille en odota tästä seuraavan yhtään mitään hyvää. En minä toisaalta nytkään oikein osaa ihmisten kanssa tulla toimeen. Paitsi töissä.

Lifestyle-muutoksen alkupäiviin kuuluvat tyypillisesti inspiroivat iskulauseet, joten täytyyhän tähän nyt yksi laittaa ihan muodon vuoksi:

 

images.jpg


Jotta fitness-testi olisi todella autenttinen, minun tulisi jatkossa postailla kuvia pedikyyristä, manikyyristä, tekoripsistä, hiuspidennyksistä, uusista trikoista ja kaikenlaisesta ihanasta blingblingistä, mutta taidan jättää väliin. Jalat voisin kyllä huomenna liottaa ja raspata.