Joulun suolaiset ruuat ja tissuttelu heittivät painon sellaisiin lukemiin, että ei todellakaan naurata. Ikinä eläissäni en ole painanut näin paljon, en edes viimeisilläni raskaana ja molemmat lapset sentään syntyivät melkein viisikiloisina.

Ostin siis käyttöaikaa Kalorilaskuri.fi:stä ja ryhdyin kirjailemaan syömisiä. Kyllä on saakelin helppoa tämä laihduttaminen: Ensimmäisen vuorokauden aikana putosi jo 0,9 kiloa! Ryhdyin siis juomaan riittävästi vettä ja pissasin suoloja pois. Helpotti oloa huomattavasti jo sekin.

Samalla aloin miettiä, että entäpäs jos kerrankin oikein kokeilisi, miltä tuntuu se "matka" jonka body-lajien kisaajat tekevät ennen kisoja. Juuri se tajuttoman epäterveellinen, suorastaan hengenvaarallinen, josta joka paikassa varoitellaan. Että sydän pysähtyy ja kilpirauhanen menee sekaisin ja heti tulevat kaikki pudotetut kilot korkojen kanssa takaisin, jos yli puoli kiloa viikossa yrittää karistaa. Parisuhde menee karille ja syömishäiriöhän siitä jää pysyväksi.

Sisareni hankkiutui pari vuotta sitten puolessa vuodessa eroon ensin 32 kilosta, sitten vielä hienosääti pari kuukautta ja kokonaispudotukseksi tuli melkein 40 kiloa. Normaalisti tiinehtyi vielä samana vuonna eikä ole paino tullut raskauden aikana tai jälkeen takaisin. Terve ja hyväkuntoinen ihminen. Ei tosin käytä alkoholia lainkaan, mikä tietysti auttaa pitämään kiinni saavutetuista tuloksista.

Jo vaikka puolet tuosta siskon tuloksesta yrittäisin saada aikaan viidessä kuukaudessa? Joskus pitää ottaa riskejä ja elää vaarallisesti.