...kun omasta mielestäni maltillisella 80 kg:n painolla tekemäni syvä jalkakyykky jäi alas. Ensimmäinen kuuden toiston sarja meni hienosti, seuraava jäi kolmanteen kyykkyyn. Tankoa tukirautojen varaan laskiessa jalat menivät lystikkäästi sammakkoasentoon, jossa jalkaterät ovat ulospäin ja polvet sisäänpäin. Ja siinä sitten RAKS.

Tukiraudat olin virittänyt pykälää alemmas kuin kevään treeneissä, jotta ei taatusti jää kyykky vajaaksi. Haara-asentokin oli ehkä aavistuksen leveämpi kuin mitä olen aiemmin käyttänyt. Että josko siitä vaikka olisi hyötyä kyykyn saamiseksi entistä syvemmäksi. Niin syväksi ettei jää puusilmäisimmällekään tuomarille arvuuttelun varaa, että onko tarpeeksi syvällä.

Ja menihän se ainakin syvälle. Tarkoitus oli tehdä 10 x 20 kg, 8 x 60 kg, 6 x 80 kg, 6 x 80 kg ja jatkaa siitä kuuden tai kahdeksan toiston sarjoja jonnekin sadan kilon tuntumaan. Ettei niinkuin liikaa riehu näin kesätauon jälkeen ja tyhmänä vaikka riko paikkojaan heti alkumetreillä. Uuteen ja uljaaseen kyykkytekniikkaan vain piti hakea tuntumaa. Kylläpä se nyt tuntuukin!

Polvi tuossa hissuksiin koettaa päättää paljonko se aikoo turvota ja sen ympärille ideaalisiteellä kiinnitetyt itämaiseen tapaan maustetut wokkivihannekset rapsahtelevat sulaessaan.

Aika näyttää, mitä polvessa rusahti ja kuinka pahasti. Olen optimistinen, sillä tässä kropassa kaikki raajojen nivelet ovat aina olleet enemmän tai vähemmän löysät. Ehkä se polvilumpio tai jänne tai joku siellä vain lumpsahti vähän reippaammin, mutta mitään ei revennyt. Ehkäpä.

(Olen idiootti!)

 

Edit. 3.9.2014: Polvi tönkkönä turvoksissa, mutta ei niin täynnä vettä, että lääkäri olisi nähnyt tarvetta punkteerata. Todennäköisesti paha venähdys polven sisäpuolen jänteissä. Jos on revähdys, saattaa puskea parin päivän kuluttua väriä pintaan. Hoitona kylmä, koho, kompressio, ibuprofeeni, lepo.

 

Kyyn%C3%A4rsauvat-normal.jpg