Selkäpäivällä alkoi viikko. Kuntoutuva polvi ei oikein tykännyt lämmittelystä kuntopyörällä. Siitä huolimatta ryhdyin varovasti kokeilemaan maastavetoa viiden kilon Pelle Hermanni -kiekot tangossa (koko viritys ilman lukkoja yhteensä 35 kg). Jalka ei ollut moksiskaan mokomasta.

Lisäsin rautaa tankoon: 10 x 60 kg, 8 x 80 kg, 6 x 100 kg, 8 x 80 kg. Ei kipua! Treeniohjelman mukaan jokaisessa kohdassa pitäisi tietysti olla parikymmentä kiloa enemmän painoa, mutta yritin olla maltillinen. Ei pidä innostua riehumaan liian paljon liian nopeasti, ettei paraneminen pysähty.

Onneksi kapea asento on suosikkini maastavedossa. Sumo-ote repäisee terveenäkin persauksista sen verran rivakasti, että paria kokeilua lukuun ottamatta olen jättänyt tuon tyylin väliin. Se on todella outo tälle fysiikalle. Pitäisi varmaan olla erimalliset kiinnitykset reisien lihaksistossa.

Perään vähän ylätaljaa ja alataljaa kunnon painoilla, hyvää huomenta -nyökintää tanko niskassa ja kunnon satsit keppikiertoja loppuun. Keppikierrot on mukava tehdä sellaisella vähän normaalia lyhyemmällä välimallin tangolla, jolla on painoa arviolta 10-15 kg. Toivottavasti se ei pitkän päälle nakerra selkänikamia tärviölle tmv.

Keväällä osallistuin voimaharjoitteluseminaariin, jossa enimmäkseen esiteltiin muiden kuin varsinaisten voimailulajien voimaharjoittelua. Yleisurheilijoiden harjoitukset ne kuulkaa ovat aivan päättömän näköistä kohkaamista! Ihme kun ei tule sen enempää vammoja niille. Tai mistä minä sen tiedän - ehkä niitä tulee. Huimalta riskinotolta se näytti, kun painojen kanssa hypitään ja tehdään karmeita kiertoliikkeitä, joiden luulisi saavan kenet tahansa fysioterapeutin sanattomaksi järkytyksestä. Kyllä siinä on motoriikan pakko kehittyä aivan eri lailla kuin normaalissa salitreenissä. Niihin harjoitteisiin verrattuna minun lisäpainolla tehdyt keppikiertoni ovat neitimäistä nyhjäystä.

Polvi ei tunnu kipeytyneen varovaisesta treenauksesta. Vähän se oli "karhea" eli pientä turvotusta tuli. Laitoin siihen Mobilatia. Geelin hajusta tuli mieleen edesmennyt mummoni  -  siinä oli pieni, mutta vahva ihminen!