Kisoihin on kaksi viikkoa aikaa. Jäljellä on yksi viikko kovaa treenia, sen jälkeen lepoviikko, jonne olen varannut kaksi hieronta-aikaa.

Paino on tullut kolmessa kuukaudessa alas seitsemisen kiloa. Se riittää. Huhtikuun kisojen jälkeen yritän tiristää vielä jonkun kilon pois ennen toukokuun kisoja, mutta tämä tulos riittää nyt mukavasti oikeaan painoluokkaan pääsemiseen. Vuodenvaihteen pähkähullu tavoitehan oli -17 kg, joka ei nyt sattumoisin toteudu.

Painonpudotuksessa alkoi jo maaliskuussa tulla kropan omat rajat vastaan: Kun jäljellä ei ole niin kovin paljon pehmoista rasvaa kadotettavaksi, liikapaino muodostuu paksusta lihaksistosta. Pitäisi siis päästä eroon lihasmassasta, jotta paino jatkaisi putoamistaan samaan tahtiin kuin aloittaessa. Lihakset kuitenkin tuppaavat vain kasvamaan, kun treenaa kovaa ja syö hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvaa sopivassa suhteessa. Lopputuloksena on silmin havaittava hoikistuminen ilman, että vaaka näyttäisi merkittävää edistymistä asiassa.

Aerobinen kunto on melkoisessa tikissä: 40 minuutin reipas uinti ei ole raskas treeni, vaan hauskanpitoa. Puoli tuntia kuntopyörällä ja perään toinen puoli tuntia soutulaitteella kyllä hikoiluttaa, mutta ei vie puhtia pois loppupäivältä ja perään jaksaa kyllä tehdä 10 + 10 minuuttia vatsalihassarjoja ensin ilman lisäpainoa, sitten lisäpainolla. Jos tämän treenin on vetänyt aamulla, illalla on jo sellainen olo, että voisi lähteä uudestaan salille.

Pakko vain istua käsiensä päällä ja ajatella, että aktiivinen lepääminen on yhtä tärkeä osa harjoittelua kuin kaikki se salilla vehtaaminenkin.

Lepopulssi aamulla ennen sängystä nousemista ja illalla television edessä löhöillessä heiluu 47-55 tienoilla. Onneksi se enimmäkseen on normaali eli jossain 60 kieppeillä.

Painoindeksi on 32,5 eli osoittaa huomattavaa ylipainoa. Voi minua poloista! Onneksi olen salilla kuullut lukemattomia tarinoita siitä, kuinka työterveystarkastuksessa alle kymmenen prosentin rasvoissa oleville ampiaisvyötäröisille kehonrakentajille on pulska terveydenhoitajatäti suositellut laihdutusryhmää ja kuntoilua painoindeksin osoittaman hirvittävän ylipaino-ongelman selättämiseksi. Silmien ja järjen käyttö kun on heiltä työn puolesta kielletty.

Kuntoni on siis parempi kuin ikinä ennen tällä ikävuosikymmenellä. On kuitenkin pakko myöntää, että kyllähän kova treeni tuntuu melko rajusti jänteissä ja pienemmissä lihaksissa. Kunpa kroppa kestäisi vielä nämä jäljellä olevat viisi kovaa treeniä ennen kisaa eikä rapsahtaisi mistään rikki!

Rikkoutumispiste on nyt lähellä. On vain yritettävä sekä treenata suunnitelman mukaisesti kovaa, että olla hyvin varovainen.

Jos jokin kohta pettää, se ei todennäköisesti ole mikään isoimmista lihaksista, vaan joku todella pieni ja typerä pikkujuttu selän fasettihässäköissä tai jossakin jänteessä.

Varovasti nyt! Tää rautainen kunto on hauras...

 

IMG_0325.jpg