Painoni on pudonnut kahdessa kuukaudessa yhteensä kuusi kiloa. Kuulostaa liian helpolta. Muotoilen uudelleen: Olen pakottanut painoni putoamaan kuusi kiloa kahdessa kuukaudessa, eikä se ole todellakaan pudonnut painovoiman avustuksella itsestään.

Joka ikinen päivä olen käyttänyt aikaa syömisten suunnitteluun, vaihtoehtojen miettimiseen, ruuan puntarointiin ja ruokapäiväkirjan pitämiseen. Kuntopyörä ja soutulaite ovat saaneet kyytiä monta monituista tuntia ja hiki on virrannut. Siihen päälle vielä normaalit voimaharjoittelut - tosin ajoittain heikotuksen kanssa kamppaillen. Penkkitekniikka on ilmeisesti paranemaan päin, koska sain tällä viikolla tehtyä oman uuden penkkiennätykseni. Parannusta entiseen tuli 2,5 kg. On se sekin jotain.

Nyt alkaa kuitenkin tuntua siltä, että elimistö pyrkii säästöliekille. Liikkuminen hidastuu, ajatukset hidastuvat. Tarvitsen vähän apua, että liike jatkuu enkä päädy samaan jamaan kuin jotkut fitness-naiset kisadieetin puolivälistä eteenpäin: Naama harmaana tuijottamaan salin seinään, kun jaksaminen ei riitä muuhun kuin raukeaan venyttelyyn ja tukan sukimiseen (varovasti, ettei sitä irtoa enempää) lippalakki silmillä.

Meninpä siis päivittäistavarakaupan lisäravinnehyllylle ja olin jo ojentamassa käteni kohti Gerimax-pakettia, kun onneksi tajusin, että enpäs voikaan turvautua vanhoihin tuttuihin ja toimiviin apuaineisiin (ginseng) pyytämättä siihen ensin lupaa omalta voimanostoseuralta. Sitähän tuo vuoden alussa tekemäni anti-doping -sopimus tarkoittaa, että omat tekemiseni eivät enää ole omiani, vaan vaikuttavat koko voimailuseuraan, joka minut on jäsenekseen ottanut, ja liittoon sen yläpuolella. Hieman naurettavaa ja nöyryyttävää joutua pyytämään lupa Gerimax-kuurin vetämiseen, mutta pyysin kuitenkin varmuuden vuoksi. Pyysin ja sain luvan, sillä ehdolla että käytän apteekissa myytävää käsikauppavalmistetta enkä mitään ginseng-tuotetta, joka saattaisi olla peräisin suoraan Kiinasta.

Fitness-puolella ajatteluprosessi ei vissiin ole vielä edistynyt yhtä pitkälle. Siellä saatiin kustua ensimmäinen komea doping-käry jo noin kuukauden sisään siitä, kun lajijärjestö pääsi kimppaan Valon kanssa ja alettiin paukuttelemaan hekseleitä sillä, että nyt on lajilla Oikean Urheilun status! Kohta ollaan niin kelpoisia, että päästään kiinni veronmaksajien rahoihin kun päästään anomaan valtionapua lajijärjestölle.

Taisi tulla yllätyksenä kuinka huumorintajuttomia "oikean urheilun" puolella ollaan sen doping-asian kanssa. Surkeinta tietenkin tässä taas, että kasvot menivät kärynneen lisäksi myös kaikilta valmennettavilta, joita on käsittääkseni aika paljon. Kymmeniä? Mitä liittoon tulee, sen kasvoilla arpikin kaunistus olisi ja kaiken voi aina parhain päin selittää kuten aina ennenkin, joten ei menetyksiä sen suhteen.

Surkuhupaisa sivujuonne käryskandaalissa (kenen mielestä tämä oikeasti on skandaali?) ovat nuoret fitness-tyttelit, joita voi bongata keskustelupalstoilta itku kurkussa selittelemässä mustaa valkoiseksi. Kärykin johtui melko todennäköisesti vain sipsiä syövien sohvaperunoiden kateudesta, eikä todellakaan siitä, että joku tai jotkut ovat tehneet tietoisen valinnan rikkoa itse vapaaehtoisesti allekirjoittamansa sopimuksen sääntöjä.

On vain laskettu käytettyjen aineiden varoaika vahingossa väärin ja aineetkin ovat peräisin urheilijaa sponsoroineen firman normaaleista boosterituotteista, joissa on ollut jotain eräkohtaista heittoa sinänsä täysin sallittujen prohormonien pitoisuuksissa. Sallitut aineet ovat kehon sisällä täysin omin luvin ilmeisesti yhdistyneet toisiinsa tuhmalla tavalla muodostaen kiellettyjä kemiallisia yhdisteitä. Pelottavaa... Toivottavasti omat proteiinilähteeni  -  kuten naudanmaksa ja silakkapihvit  -  eivät keksi ruveta käyttäytymään yhtä tuhmasti.

No, joku käyttää klenbuterolia ja jotain, jonka hajoamistuote on 18-nor-17b-hydroxymethyl, 17a-methyl-androst-1, 4, 13-tiene-3-onea urheilullisen fysiikkansa rakentamiseen. Minä syön nyt tätä Gerimaxia vaan. Siihenkin pyysin luvan. Kuka tässä on tyhmä? Epäilen, että ehkä se olen minä. Minä nyt vain olen niin nynny.

 

images.jpg

 

Kalorilaskuri sanoo:

Laihdutettavaa 10.9kg, vajeeksi on asetettu -848kcal/vrk

Tavoitteeseesi on aikaa 90 päivää