Kuun ensimmäinen päivä ja maanantai. Ei voi olla klassisempaa valintaa painonpudotuksen aloittamiselle. Päivä tosin valikoitui sattumalta. Syksyn harjoitusohjelman tekeminenhän alkoi siitä oletuksesta, että marraskuun lopussa tai joulukuun alussa on minulle sopivat voimanostokisat. Jossakin melko varmasti on.

Siitä sitten kalenteri kourassa laskemaan taaksepäin: Ennen kisoja lepoviikko, sitä edeltää viiden viikon voimaharjoitteluohjelma ja sitä ennen on viisi viikkoa peruskunto- ja tekniikkatreeniä. Kisapainon on tarkoitus olla N40-sarjaa varten tasan 82 kg tai mieluummin pari kiloa alle tuolloin marraskuun lopulla. Tämä siksi, että voisin kisapäivänäkin syödä jotain enkä viime kevään kisojen tavoin hoipperehtia nälästä täristen pahoinvoinnin ja pyörtymisen välimailla. Se oli tyhmä, mutta opettavainen kokemus.

Painonpudotus on siis aloitettava viimeistään 11 viikkoa ennen kisoja. Sittenkin homma liikkuu jossakin teoreettisesti mahdollisen ja täysin mahdottoman rajamailla. Kuten olen voimaharjoitteluvalmentajalle useasti selittänyt, kehoni massa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä rustottunutta ainesta ja voidaan poistaa ainoastaan jonkinlaisen louhintatekniikan avulla vasaralla ja taltalla. Ei nauranut valmentaja. Totesi vain, että ei ollut ylipainoa keskitysleireillä... Toisin sanoen: Ei tule onnistumaan tämä homma selittelemällä.

Millään kilpirauhasen vajaatoiminnoilla tässä olisikin ihan turha ruveta spekuloimaan. Kyllä tämä massa on hankittu ihan normaalisti syömällä ja juomalla. Tässä on mitä ilmeisimmin elimistöni tämänhetkinen ns. hyvän olon paino. Ei nouse kovin helposti tämän isommaksi, mutta ei myöskään putoa ilman vähintäänkin lievää kärsimystä. Nyt paino pitää kuitenkin kisoja varten vääntää alueelle, joka sopii sarjan painorajoihin  -  hyvästä olosta viis.

Nippulaa ja nappulaa varmaankin olisi saatavilla apukeinoksi, mutta en minä niin paljon siitä kisaamisesta tykkää, että rupeaisin tyroksiineilla sun muilla pelleilemään jonkun tyhmän kisan takia. Eri juttu olisi, jos tarvitsisi elanto tienata tietynkokoista hanuria heiluttamalla. Ei tartte. Tässä iässä olisi kyllä vähän traagista sellainen.

 

Dieetti:

Ruokaa 300-400 kcal viisi kertaa päivässä ja aterioiden välissä vähintään 3 tuntia.

Vettä niin että korvistakin lorisee ja vessassa pitää rampata puolentoista tunnin välein. Jos on keltaista se pissa, niin lisää vettä koneeseen!

Jos mahdollista, niin proteiini-hiilari-rasva -jakauma 1/3 kutakin. Jos ei onnistu, niin syö 300 kcal edestä mitä paskaa lystäät, mutta seuraavaan ruokailuun on siitä huolimatta 3 tuntia. Niin että mieti nyt hyvä ihminen vähäsen etukäteen näitä juttuja.

Normaalit liikkumiset ja fyysinen työ + tosissaan tehty salitreeni 4 kertaa viikossa.

 

Näillä lähtee! Jos lähtee.