Voimavalmentaja sanoi jo aiemmin, että kysy vaan siltä toiselta valmentajalta penkkaamisasiat. Hän luottaa tämän toisen osaamiseen täysin, sen verran kokenut ukko on tämä toinenkin ja penkkauksen tuore SM-kakkonen omassa luokassaan.

Ja minäpä kysyin:

Tuomio oli, että ohjelma pysyy nelijakoisena: Normaalipenkki, mave, kapea penkki ja jalkakyykky omina päivinään. Penkkipäivien sarjapainoja vedetään reippaasti ylös tietyn kulloisestakin maksimituloksesta laskettavan puolisalaisen kaavan mukaan. Toistoja ja sarjoja jää jäljelle, mutta pitkät kihnutukset alle 45 kilolla jäävät pois. Pisin sarja tuossa taitaa olla 8 toistoa, lyhimmät tehdään kakkosina. Apuliikkeetkin jäävät ohjelmaan, mutta siirtyvät entistä selkeämmin apuliikkeiksi, joilla pidetään yllä lihasten tasapainoista toimintaa eikä haeta mitään maksimaalista viimeisetkin-mehut-pois -puserrusta.

Oteleveyksiäkin ehdittiin katsoa ja niissä taisi olla myös eniten ihmettelemistä. Sain kädestä pitäen opastuksen, että kapeassa penkissä kämmen tulee tähän sileän ja karhennuksen väliin ja normaalipenkissä keskelle tätä karhennusta tässä näin. Oteleveys kasvoi molemmissa ainakin 30 cm. Siinä on ainakin täysin selkeä ero aiempaan rimpuiluuni. Ehkäpä tämä tekee lihasten yhteispelinkin helpommaksi tästä eteenpäin? Ainakin toivon niin.

Sitähän minäkin, että onhan se ollut vähän sellaista sirkustemppumaista tasapainoilemista sen kapean otteen kanssa kun peukalot melkein koskevat tangon keskellä toisiaan. Nyt tuli siitä asiasta tiukat ohjeet, että älä herranjestas edes yritä tuollaista, siinä menee ranteet pilalle ja vähemmän liioiteltu kapea ote riittää aivan hyvin ojentajien aktivoimiseen. Kieltämättä se 50 kiloa alkoi jo tuntua ranteissa aika... sanotaan nyt vaikka että jännältä. Varsinkin ala-asennossa.

Uuden 6-viikkoisen maksimivoimaohjelman normaalipenkin ensimmäinen läpimeno tapahtui toissapäivänä ja kyllä tässä on hieman ylimääräistä lepoa sen jälkeen tarvinnut. Varsinkin eilen oli sellainen olo, että yläkropan tasaisen kipeät lihakset ovat täynnä jotain unettavaa myrkkyä, joka sekä sattuu että väsyttää.

Tänään sen sijaan olen aamusta saakka vaaninut tilaisuutta livahtaa salille heti, kun tylsiltä velvollisuuksilta pystyn. Yöuni on tehnyt tehtävänsä ja raskas uupumus on poissa. Nyt vain kevyt hiilaritankkaus eli 250 grammaa sieniä ja tuorepastaa käkättimeen, pienet päiväunet ja sitten on

MAASTAVETOPÄIVÄ!