Toinen valmentaja, tämä joka on nykyään enemmänkin kaveri, mainitsi "Viialan tytön" kyykänneen jo 125 kg. Sama painoluokka, muutama vuosi vähemmän ikää kuin minulla. Melkein aloittelija käsittääkseni hänkin. Kysyin tarkentavan kysymyksen, että oliko tämä nyt se tunnetusti vuosia roinannut mimmi, josta on joskus ollut puhetta. Ei kuulemma ole, vaan tiettävästi lajia täysin luomuna harrastava ihminen. No ei siinä sitten mitään, vilpittömästi onnea hänelle.

Minäpä en ole jalkakyykkyä tehnyt kuukauteen ja saan olla todella onnellinen, jos siihen vielä jonakin päivänä kykenen. Olisi voinut käydä paljon huonomminkin ja itsensä kanssahan tässä jokainen kilpailee ja diipa daapa.

Kyllähän se totta puhuen harmittaa kun kuulee suurinpiirtein itsensä ikäisten ja kokoisten mimmien menevän pyyhkäisemällä ohi omista tuloksista heti kun vain vähän viitsivät treenaamiseen panostaa ja uskaltavat yrittää senkin uhalla, että yli 60 kilon jalkakyykky on auttamatta "luonnotonta ja epänaisellista". Vähän niin kuin tuppaa olemaan yli 60 kilon ruumiinpainokin.

Jos olisi kyse roinaajista, niin sitten ei harmittaisi pätkän vertaa. Niiden kanssa ei ainakaan huvita kilpailla. Omasta kropasta saatujen kokemusten perusteella kuitenkin tiedän, että irtoaa sitä natunakin ihmisestä aika paljon kun vain jättää ujostelun pois ja uskaltaa yrittää.

Iloitsen "Viialan tytön" puolesta ja harmittaa oma tilanne. Jos sitä vaikka uskaltaisi polvituen kanssa huomenna varovasti kokeilla boksikyykkyä. Sitä seuraavaksi päiväksi on taas tiedossa pätkätyö jota ei olisi varaa jättää väliin.