Viimeinen viimeistelytreeni ennen kisoja tehtynä: Kaikki kolme lajia valmentajan ohjeen mukaan enimmillään 70%:lla maksimista ja ne seitsemänkymmentäprosenttiset räjähtävinä ykkösinä. Jäljellä on viimeinen laji ennen kisaa, eli nesteenpoisto.

Parin kanssakilpailijan some-päivitysten mukaan he ovat treenanneet ihan täysipainoisesti vielä viime viikollakin, kuten minäkin suunnittelin tekeväni. Reippaasti venyttelyä ja keskivartalon harjoituksia, räjähtäviä nostoja pienillä painoilla. Niiden sijaan olen joutunut vain lepäämään ja vetämään lonkkaa  -  kirjaimellisesti!

Koko kesän olen saanut treenata ehjänä, mutta eihän se sellainen voi loppuun saakka jatkua. Nyt onkin aivan loppusuoralla selässä ja lonkassa jotain mennyt vituralleen oikein urakalla: Toinen alaraaja on ollut puuduksissa toista viikkoa ja lonkkasärky äityy välillä sellaiseksi, että nukkumaan ei pysty. Ei se liikkumista tai treenaamista ole tämäkään estänyt, mutta onhan tämä ikävä vaiva. Puutumisen lisäksi jatkuva pistävä kipu, kuin hammassärky, mutta selässä, pakarassa ja lonkassa. Kaksi eri hierojaa on paikkoja remontoinut useaan kertaan, mutta kokonaan eivät ole saaneet selkänikamia napsahtamaan kohdilleen. Ei raksahda paikoilleen nikamat, vaikka kuinka itsekin niitä venytän, väännän, ravistan... Paranee, kun paranee, omia aikojaan.

Kävin ostamassa myös uuden nostyovyön. Hieno on - ja kallis. Seura-alennuksen kanssa vain 150 euroa. Eipähän nyt kuitenkaan tarvitse kisapaikalla jännätä, kelpaako oma markettivyö vai ei. Tämän pitäisi nyt kelvata useammman vuoden. Myyjä uumoili, että Eleikon nostokengistä tulee seuraava mukava pakkomyyntivaltti, jos kengätkin saadaan samoihin lisenssisopimuksiin muiden (varusteettoman voimanoston) varusteiden kanssa. Isoja valmistajia kuten Nikeä ja Adidasta tuskin kiinnostaa maksella jonkin pienen lajin maksuja. No, sekin on sitten sen ajan murhe.

Nukkumiseen sopii tällä hetkellä ainoastaan tiukka sikiöasento, jonka varmistamiseksi pitää mennä kippuraan sängyn alareunaan, jalat sängynpäätyä vasten. Kuumavesipullo selkään ja ibuprofeenia massuun, niin uni tulee jotenkin. Missä tahansa muussa makuuasennossa lonkan ja selän hermosärky muuttuu alle minuutissa täysin sietämättömäksi.

Hassua kyllä kipu ei estä liikkumista eikä nostamista. Puutumisesta huolimatta jalka tuntuisi toimivan täysin normaalisti. Lääkäriin ei ole tullut edes mieleen mennä. Mitä lääkäri sille voi, jos minulla on selässä joku hermopinne? Ei mitään. Mukavampi olisi mennä kisoihin kivuttomana, mutta kun ei niin ei, menen sitten tällaisena.

Hip%20Pain.jpg