Sitä tunnetta, kun lihakset alkavat niin sanotusti mennä tukkoon, on vaikea kuvailla. Lihakset kyllä toimivat, mutta... yhteys niihin jotenkin katoaa. Siinä ne vain pököttävät kivikovina ihon alla ja välillä kutisevat. Se vasta hassu tunne onkin, kun isot reisilihakset kutisevat nukkumaan mennessä. Omin käsin hieromalla ja ravistelemalla niihin ei saa oikein mitään tuntumaa, eikä niitä voi nahan alta raapia.

Hierojalle tietysti pitäisi mennä, mutta kun se maksaa. Aamulla ajoin ylinopeustutkaan niin että välähti, joten lähitulevaisuuden rahatilanne on hieman avoin siltäkin osin. Paljonko mahtaa sakolla olla hintaa nykyään?

Lähin ja edullisin ensiapu reisille ja pakaroille ovat hierontarullat, joita onneksi salilta löytyy. Lämmittelin ensin leppoisalla vastuksella kuntopyörän päällä ja eikun rullailemaan. Aivan hillittömän kivuliastahan se on ensimmäisellä kerralla mennä makoilemaan reisilihojen varaan tuollaisen nypyliäisen hierontarullan päälle, mutta niin se on hierojallakin melkoista ähinää ja irvistelyä, kun jalkojen lihaksia murjotaan pehmeiksi.

Jonkinmoista keskivartalokontrollia hierontarullan käyttö myös vaatii. Hiki tulee oikeaa asentoa hakiessa. Hallitun, hitaasti rullaavan liikkeen aikaansaaminen todellakin kysyy lihasvoimaa -  ja itsekuria, kun samalla pitää muuttaa tuskanhuudot sivistyneeksi ähinäksi. Muuten katoaa se lihaskontrolli, jonka varassa rullan päällä ollaan.

Tuska kannatti: Reidet tuntuvat aivan uudenlaisilta jo yhden kymmenminuuttisen rullauksen jälkeen. Rennosti istuessa lihakset tuntuvat pehmeiltä eivätkä kivikovilta kuten vielä eilen.

Seuraava kerta todennäköisesti on jo tuskattomampi. Ei rullaus oikeata hierontaa korvaa kokonaan millään, mutta kyllä sitä hätätilassa ensiavuksi voi suositella.

 

20150216_145540%5B1%5D.jpg