Enää pari kovaa treeniä jäljellä. Mave ja penkki. Viimeinen kyykky ennen kisaa tuli jo tehtyä. Raskain sarja oli 112,5 kg:lla. Vähän enemmänkin olisi voinut ahnehtia tankoon, mutta himmailin. Toistaiseksi on kroppa pysynyt ehjänä, mutta joka paikka on niin rasituksesta hellänä että ei tee mieli ottaa mitään riskejä.

Aamupainot näyttävät sellaisilta, että omaan painoluokkaani pääsen ilman ihmeempiä kikkailuja. Intohimo kohdistuukin nyt Wilksin pisteisiin: Kuinka imeä punnituspaino mahdollisimman alhaiseksi ilman että se vaikuttaa voimiin.

Vanha tuttu tietolähde, joka Hevosmiesten Tietotoimistonakin tunnetaan (kulkee myös nimellä Bro Science) tietää kertoa, että lauantaina pidettävää kisaa varten nesteenpoisto ilman ylimääräisiä kemikaaleja tapahtuu suurinpiirtein seuraavasti:

 

- Alkuviikosta vettä juodaan paljon, vähintään 3-4 litraa/pvä. Ruoka saa olla normaalisuolaista, mutta ei erittäin suolaista. Hiilihydraatit vedetään minimiin eli käytännössä sen verran hiilareita kuin höyrytetyistä lisäkekasviksista saa.

- Keskiviikkona karsitaan ruokavaliosta hiilareiden lisäksi kaikki ylimääräinen suola pois, mutta juodaan vettä edelleen reippaasti.

- Torstaina ei suolaa eikä hiilareita kuin korkeintaan vahingossa hengitysilman mukana. Energiaa saa rasvasta ja proteiinista sen mitä henkiinjäämiseen tarvitsee. Ei punaista lihaa, vaan muita helpommin sulateltavia proteiininlähteitä. Torstai-iltana loppuu myös vedenjuonti kokonaan.

- Perjantaina ei vettä käytetä kuin purskutteluun. Ruuan mukana tulee sen verran nestettä kuin tulee.

- Lauantaina sitten jonon ensimmäisenä punnitukseen ja välittömästi sen jälkeen proteiinijuomaa, banaania ja vettä naamariin sen minkä maha kestää. Eli kohtuullisesti, puoli litraa tai litran verran noin alkuunsa.

 

Jos olisi kyse esteettisestä nesteenpoistotarpeesta, ohjeisiin sisältyisi tarkkaa kaliumin (haetaan apteekista ja jos joku kysyy, aine tarvitaan kuivakukka-asetelmien tekemiseen) annostelua sekä tyhjennys/tankkaus -sykli tai parikin, mutta nyt ei ole kyse siitä. Lihaksia ei tarvitse saada pullottamaan maksimaalisesti kuivan nahan alla.

Minun ei tarvitse kuin saada vaa'an lukema niin alas kuin mahdollista ja samaan aikaan yrittää pitää suorituskyky vähintäänkin muuttumattomana ja jopa kasvamaan, koska nesteenpoistoviikko on myös kisaa edeltävä maksimaaliseen palautumiseen tarkoitettu lepoviikko.

Maitotuotteita ei erikseen tarvitse vähentää, koska viime talvena minua piinanneesta aivan helvetillisestä aikuisiän aknesta päästyäni en ole maitotuotteita syönyt kuin satunnaisesti kovan juuston muodossa ja kahvimaitona. Akne häipyi, kun lopetin rahkan syömisen (0,5 kg/pvä!) ja yrittää pukata heti takaisin, jos syön vaikkapa pari desiä jogurttia. Maitotuotteet eivät siis ylimääräistä nestettä kerää tähän varteen.

Kreatiinia ja beeta-alaniinia olen laittanut itse sekoitettuihin palautusjuomiini (30 g malto, 25 g heraproteiinijauhe, 5 g kreatiini, 5 g beeta-alaniini), mutta koska en ensi viikolla treenaa vaan lepään, en mitään palautusjuomia tarvitse. Jos kreatiini kerää nestettä, kuten huhut kertovat, niin jääpä sekin pois samalla.

Kaliumia voin yrittää saada ihan ruuasta: Ensi viikon ruokalistalla näyttäisi olevan kanaa, kalaa, palkoja, papuja, pinaattia, tomaattia, porkkanaa ja linssejä. Saahan noista jo ihan kelpo aterioita.

Ja ei muuta kuin kokeilemaan!

Eihän tämä(kään) suunnitelma voi kuin korkeintaan mennä täysin perseelleen. Sittenhän sen tietää, kun on kokeillut.

 

thirstyzebras.jpg