Kun ei treenistä ole muuta sanottavaa, kuin että eipä oikein nyt kulje, niin päivään saa edes jotain säpinää kun postaa nettiin persien itsestään. Näin olen noiden nuorempien naisten touhuista ymmärtänyt.

Tässä:

 

Persie1_14032015.jpg

 

Jotain oli ajatuksena kirjoittaa lihashuollosta ja levon merkityksestä nyt kun esim. kämmenen alueen pikkulihakset saattavat krampata kesken kauppareissun. Aika surkeata on, kun ei pysty pitämään edes tyhjää ostoskoria kädessään ilman tuskallista kramppia. Sama juttu selän kanssa. Isot lihakset ottavat treenin vastaan, nou problem, mutta pikkulihakset alkavat tosissaan vaatia lepoa palautuakseen.

Ja minä kun olin sitä mieltä, että 40 minuuttia hikistä aerobista treeniä kuntopyörällä ja soutulaitteella plus 10 minuuttia vatsalihastreeniä plus toiset 10 minuuttia vatsalihastreeniä lisäpainoilla on justiinsa kiva palauttava välipalaharjoitus lepopäivien ratoksi. Nyt näyttää siltä, että on pakko pitää edes yksi oikeasti mitään tekemätön lepopäivä viikossa, mutten poksahtaa jokin kohta kropasta. Ei kestä nelikymppinen temppeli neljää raskasta voimaharjoitusta ja kolmea tunnin mittaista hikiaerobista viikossa plus arjen pyörittäminen siihen päälle.

Ongelmien ennaltaehkäisemiseksi kävin hierojalla. Taas (!) oli hierojan ensimmäinen kommentti, että onko sulla jotain kerrottavaa näistä pohkeista? Sama ohhottelu on tullut aiemmin kahdelta (vai kolmelta?) muultakin hierojalta, kun ovat ensimmäistä kertaa nuo minun pohkeeni nähneet edessään hierontapöydällä. Että olisi kuulemma moni mies kateellinen näistä pohkeista.

Katsotaanpa tuo persie uudestaan toisesta kuvakulmasta:

Persie2_14032015.jpg

 

Vai niin. Pirun sääli, että olen ikäni ollut nainen ja koskaan ei tällaisista pohkeista ole esteettisessä mielessä ollut kuin haittaa. Hauskaa olla nainen, joka tykkää käyttää korkkareita aina kun tekosyy ilmaantuu, mutta jonka pohkeet näyttävät siltä että nahan alle on tungettu puolen kilon jäätelöpaketit.

Kelpo käyttöpelit nämä alaraajat tietysti ovat ja siitä olen nöyrästi kiitollinen, samoin kuin siitä, että ovat viime aikoina olleet hyvinkin kivuttomat, kiitos ahkeran voimaharjoittelun.