Treenihuilia onkin yhtäkkiä jäljellä enää pari viikkoa. Täytyisi vähitellen alkaa kasaamaan uutta kahdeksan viikon vakavamielistä treeniohjelmaa, jolla lähden tähtäämään syyskuun ensimmäisen viikon klassisen voimanoston veteraanien SM-kisoihin. Voimanostoseuran puolelta tiedusteltiin myös kiinnostusta osallistua joukkue-SM -kisoihin saman kuun loppupuolella.

Jos henkilökohtainen SM-kisa menee hyvin, niin kai sitä samalla höökillä voisi jatkaa joukkuekisaan. Edellyttäen tietysti, että on tulostaso riittävä ja riippuuhan se seuran muidenkin nostajien tuloskunnosta ja painonhallinnasta, kenet joukkueeseen kannattaa laittaa. Se lienee ainakin periaatteessa puhdasta matematiikkaa.

Näiden lepoviikkojen aikana olen käynyt salilla ehkä 2-3 kertaa viikossa ja pitänyt harjoituspainot hyvin maltillisina. Sellaista leppoisaa heiluttelua. Kohta 12-vuotias tytär on nyt myös aloittanut voimanostoharjoittelun. Omasta harjoittelusta ei kyllä tule yhtään mitään kun tytär on salilla mukana. Korkeintaan muutaman satsin vatsalihaksia lisäpainolla olen saanut tehtyä niillä kerroilla.

Tyttären treeneissä ensimmäiset pari kertaa ovat olleet hyvin varovaista kokeilua ja tasapainoharjoitusta. Kolmannella kerralla alkoi maastavedossa jo olla sellaista suu viivana -meininkiä, että ihan hämmästyin. Ihan oikeastiko tytär saattaisi tästä touhusta innostua? Sarjoilla oli painoa mukavat 40 kiloa eli hieman vajaa tyttären oma paino.  Ennen kesän loppua saatetaan laittaa pieniä kiekkoja tankoon myös jalkakyykkyyn ja penkkiin.

Tekemisestä ei ole ollut puutetta, vaikka treenaaminen on vähiin jäänyt: Viikonloppuisin on ollut järjestyksenvalvontatöitä eri ravintoloissa ja alkuviikoilla käyn Vartijan työn perusteet -kurssia. Tänään oli voimankäyttöharjoituksia. Fyysisyys on hauskaa, mutta ajatus toisen ihmisen vahingoittamisesta vääntää mahassa ikävästi. Joskus on pakko ja silloin oikeanlainen voimankäyttö on kaikkien osapuolten edun mukaista, kyllä minä sen tiedän, mutta ei siitä mielestäni tarvitse nauttia.

Voimankäytön näyttökoe tuli suoritettua hyväksytysti. Saa nähdä, kuinka käy kirjallisen kokeen kanssa myöhemmin tällä viikolla.

 


images.jpg